Yleisesittely

Oman leimansa Kermankeitaan ympäristölle antaa valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi luokitellun Heinäveden reitin läheisyys.

Voidaan perustellusti sanoa, että juuri Kermassa tämä maisemiltaan Suomen kauneimpana pidetty vesireitti on aidoimmillaan. Täällä Heinäveden reitin komean pääjärven Kermajärven puhtaat vedet laskevat kohden Saimaata rauhallisen maaseutukylän halki muodostaen lähes pari kilometriä pitkän idyllisen kanava- ja koskialueen, jonka äärellä Kermankeidas sijaitsee.

Historialliset Kerman ja Vihovuonteen kanavat, jotka liki sata vuotta sitten avasivat laivaliikenteen Savonlinnasta Kuopioon, kuuluvat olennaisena osana Kermankeitaan maisemaan. Säännöllinen laivaliikenne Heinäveden reitillä jatkuu edelleenkin ja nyt Saimaan valkokyljet voivat pysähtyä myös v. 2003 rakennettuun uuteen laivalaituriimme.

Kaikille kalastuksen harrastajille Kerman koskilla on legendaarinen maine. Kerma on yksi niistä harvoista Etelä-Suomen koskialueista, joissa kalastajalla on mahdollisuus ottaa tuntumaa villin järvitaimenen tärppeihin! Mikä parasta, nämä parhaat kalapaikat löytyvät vain kävelymatkan päästä Kermankeitaan ovelta. Mikäli uistelukalastus kiinnostaa, on heti Kerman kylän pohjoispuolella avautuva laaja Kermajärvi kohteista parhain. Keskellä järveä sijaitseva lähes 4000 ha:n suojelualue tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua luonnontilaiseen järvimaisemaan vaikkapa veneillen tai meloen. Vesitietä noin 15 km Kermankeitaasta etelään sijaitseva Koloveden kansallispuisto on toinen jokaisen luonnonystävän kesäinen käyntikohde.